A leghíresebb magyarként emlegetik Gábor Zsazsát, aki mindenre képes volt a hírnévért és a gazdagságért.


A híres színésznő valószínűleg 1917-ben született Budapesten Gábor Sári néven. Apja, Gábor Vilmos katona volt, anyja Gábor Jolie (született Tilleman Janka) Budapest híres szépasszonya.
„Édesapám, Vilmos, féktelen, indulatos ember volt. Rajongva szerette húsz évvel fiatalabb feleségét. Mama a színészi karrierről szőtt álmait adta fel, hogy hozzá mehessen feleségül. Eredetileg azért, mert beleszeretett - miután megpillantotta apám Mama nővérének szánt ajándékát: egy gyémánt jegygyűrűt.” – írta Zsazsa önéletrajzi könyvében.
A Gábor lányok kiskorukban


Édesanyja, Jolie állandóan azt sulykolta három lányába, hogy nincs náluk szebb és jobb Magyarországon, sőt, a világon. Nem csoda, hogy Gábor Sári, azaz Gábor Zsazsa és testvérei, Magda és Éva magabiztos, erős lányok voltak.
Zsazsa, Magda és Éva később, már szépségük teljében
 

„Boldog, varázslatos életet éltünk. A nyarakat Balaton-parti villánkban töltöttük, nagyokat kirándultunk a Mercedesünkön (szürke volt, borvörös bőrülésekkel - az akkortájt legelegánsabb modell), csodás estélyeket adtunk, ahol gyönyörű nők és fess férfiak keringőztek a kristálycsillárok alatt.”
A Gábor lányok színvonalas oktatásban részesültek, Svájcban, egy lausanne-i internátusban tanultak több európai arisztokrata lány társaságában.
Jolie mama azt szerette volna, ha lánya Zsazsa a szépségét is kamatoztatja, ezért benevezte a Miss Hungary szépségversenyre, amelyet 1936-ban meg is nyert, de végül fiatal kora miatt kizárták a versenyből, amit Jolie-t teljesen lesújtotta, és depresszióba esett. Mivel az első hellyel járó cannes-i utazástól elestek, így kárpótlásul apja egy bécsi utazásra vitte családját. Zsazsát itt fedezte fel egy híres énekes, és felkérte, hogy lépjen fel vele egy operettben. A fiatal lánynak nagy sikere lett, és Zsazsa ekkor elhatározta: színésznő lesz.
A tizenéves Zsazsa következő terve az volt, hogy megszabaduljon otthonról. A harmincas évei közepén járó nagyhatalmú Burhan Belge-t, a török nagykövetség sajtóreferensét nagymamája által ismerte meg.
Zsazsa és első férje, a diplomata Burhan Belge
 

A lányt elvarázsolta a Kelet izgalmas aurája, és annak ellenére férjhez akart menni a nála jóval idősebb diplomatához, hogy igencsak komornak, szűkszavúnak és sótlannak találta. Igencsak hamar megtartották az esküvőt, de Jolie mama búcsúszavai próféciának bizonyulnak. „Kedvesem, Burhannal kötött házasságod talán nem tart örökké. Ha már nem szereted, bármikor visszajöhetsz hozzám." – mondta lányának.
Zsazsa ankarai élete pezsgett a sok társadalmi eseménytől, házassága annál kevésbé. A színésznő önéletrajzi könyve szerint soha nem volt szexuális kapcsolata férjével, Burhannal. A fiatal lány azonban kalandra és szenvedélyre vágyott, és ezt csak akkor kapta meg, amikor belépett életébe a az ország hőse: Mustafa Kemal Atatürk, a Török Köztársaság megalapítója és első elnöke.
 Atatürk, a törökök hőse
 

Az ötvenes évei elején járó Atatürk a női nem bálványa volt, kiváló politikusi és harcosi teljesítménye mellett messzeföldön híres szexuális étvágyáról. Zsazsa és Atatürk egy étteremben találkoztak először, és nemsokára szeretők lettek. A színésznő elmondása szerint a férfi vette el a szüzességét, és kapcsolatuk hat hónapig tartott. Amikor Atatürk 1938 végén meghalt, Zsazsa teljesen összetört, és elhatározta: elválik, új életet kezd, és a háború elől Amerikába költözik. Szülei meglátogatásának indokával 1941-ben Budapestre utazott, majd többhónapos hányavetett utazás után megérkezett az Egyesült Államokba. Los Angelesben Éva nővérénél és annak befolyásos férjénél szállt meg, és belevetette magát a nagybetűs életbe. Beadta a válókeresetet, és randevúzni kezdett.
Egy vacsora alkalmával ismerte meg következő szerelmét és férjét: a milliomos szállodatulajdonos Conrad Hiltont.
Conrad Hiltonnal
 

Zsazsát elbűvölte a nála idősebb, magas, erőt sugárzó férfi, és alig egy évvel első válása után már ismét feleség volt a milliomos oldalán. Házassága azonban nem volt boldog. Conradot elfoglalta birodalma építése, ráadásul féltékeny típusnak is bizonyult. Zsazsát egyre több sérelem érte. Önéletrajzi könyve szerint Conrad egy golfmérkőzés miatt hagyta leégni Bel Air-i házukat, tudva, hogy Zsazsa kedvenc kutyája is ott van. „Van biztosításom.” – intézte el ennyivel a tűz hírét, és folytatta a mérkőzést.
 Zsazsa híresen nagy kutyaimádó
 

Egy másik alkalommal Hilton feleségét egy bordélyházba vitte. A vérig sértett Zsazsa ekkor szembesült Conrad hűtlenségével. Mindemellett férje vallásossága is megkeserítette házasságukat, állítólag a férfi nem tudta túltenni magát rajta, hogy egy elvált asszonnyal való házassága elválasztotta az egyháztól, az áldozás lehetőségétől. Zsazsa házassága darabokra hullása láttán mély depresszióba esett. Conrad idegszanatóriumba küldte, ahonnan Long Islandra menekült gyógyulni. Itt kereste fel Conrad fia, Nicky, akivel nagyon jól kijöttek házassága alatt is. Bár Zsazsa elmondása szerint Nicky apja halvány mása volt csak, szeretők lettek, ami évekig, Nicky Elizabeth Taylorral való házasságáig tartott.

 Zsazsa és Conrad fia, Nicky Hilton, valamint a színésznő Natalie Wood

Zsazsa Conrad Hiltonnal való házasságát ekkor már befejezettnek tekintette, de mégis létrejött köztük egy elszakíthatatlan kapocs.– Conrad mindig is gyereket akart, azt hitte, azzal maga mellett tart majd. Én tudtam, hogy nem kell gyerek, nem voltam akkoriban anya típus és ezt meg is mondtam neki. Ő nem bírta elviselni, ezért megerőszakolt, akkor lettem terhes – írta önéletrajzi könyvében Zsazsa.Kilenc hónapra rá (már válásuk után) 1947. március 10-én megszületett Francesca Hilton.
 Zsazsa lányával, Francescával  Francesca 11. születésnapi partija


Hat héttel szülése után Zsazsa már kivetette hálóját új férjjelöltjére, az Oscar-díjas színész George Sanders-re.

 
 George-dzsal


Zsazsa élete egyik legnagyobb szerelmeként emlegeti Sanderst életrajzi könyvében, de ez a kapcsolat is elég viharosan alakult, féltékenységi jelenetekkel.
„Találkozásunk idején Dolores Del Rio dús bájai és a még csábosabb Gene Tierney között ingázott. Erről én semmit nem tudtam. De azt igen, hogy az isten is egymásnak teremtett minket. És az elkövetkező évek szomorúságai, a tragédiák, bajok ellenére sem tévedtem. Ha újra élhetném az életemet, minden percet vele töltenék. Ha az idők végezetéig élnék sem találnék még egy George Sanderst.”

A pár 1949-ben házasodott össze.

Zsazsa és George esküvőjük napján


Nem sokkal később Zsazsa már a tévénél kezdett dolgozni, ahol nézői levelekre válaszolt. Szépsége, sziporkázó humora, szellemessége rögtön ismertté tette, szenzáció lett belőle, és már az első adás után a fényképe Life és a Cosmopolitan címlapján díszelgett, egy hónapon belül pedig szerződést kapott az MGM-től.

Szellemes válaszai a tévéműsorban azóta szállóigékké váltak.

Kérdés: Jó elképzelésnek tartja a nagy családot?
Gábor Zsazsa: Ó, hogyne, én hiszek a nagy családban. Minden asszonynak legalább három férje kellene, hogy legyen.

Kérdés: Most bontottam fel az eljegyzésemet. Vissza kell adnom a gyűrűt?
Gábor Zsazsa: Igen. De tartsa meg a követ.

Kérdés: Legközelebb kihez megy feleségül?
Gábor Zsazsa: Mintha csak az anyámat hallanám! Olyan férfit keresek, aki értékeli az életben a szépet… gyémántokat, bundákat és engem.

A házasságról vallott nézeteit ugyancsak nyilvánosan így summázta: Jó vagyok a háztartásban. Ha elhagyok egy férfit, megtartom a házát.

Életfilozófiája: „Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam. Az se baj, ha rosszat.”


Zsazsa ezután megkezdte filmes karrierjét az MGM-nél, egyre több filmszerepet kapott.

A hirtelen jött nagy sikerei miatt egyre jobban elmélyült közte és férje, George Sanders között a konfliktus. George nem bírta a másodhegedűs szerepet, és úgy tűnt felesége lassan lekörözi. Karrierje születése házassága halálát jelentette.


Zsa Zsa és George még boldoganZsazsának nemsokára szembesülnie kellett azzal, hogy férje megcsalja Doris Duke-kal, a dohánygyárak örökösnőjével, a világ egyik leggazdagabb nőjével. A színésznőt megrázta a hír, és bosszút forralt. Kiderítette, hogy Doris még mindig gyengéd érzelmeket táplál híres-hírhedt exférje, a diplomata-autóversenyző-pólójátékos-playboy Porfirio Rubirosa iránt, így hát elhatározta, hogy elcsábítja a férfit.

A millionos örökösnő Doris Duke  Porfirio Rubirosával

Pár hónappal később Párizsban Zsazsa a Moulin Rouge premierjének estéjén találkozott Rubival, aki rögtön felfigyelt a szép színésznőre. Egy szenvedélyes éjszakát töltöttek el együtt, annak ellenére, hogy Zsazsa ekkor még mindig George Sanderst szerette. Ezután Zsazsa és George még tettek egy próbát házasságuk megmentésére, és egy darabig boldogan éltek, amíg a színésznő egy forgatás miatt visszatért nem tért Párizsba, és egyenesen Rubi karjaiba.

Zsazsa Rubival

Párizsban Zsazsa szerelemtől ittasan élt playboy kedvesével. Rubi ugyan kérte a színésznőt, hogy váljon el, és házasodjanak össze, Zsazsa nem tudta elhagyni George-ot, mert még mindig szerette, és kötődött hozzá.

Ennek ellenére amikor George Sanders 1953-ban beadta a válókeresetet, de Zsazsa nem vette komolyan a dolgot. Rubi próbált nyomást gyakorolni kedvesére, bevallotta, hogy a gazdag társasági hölgy, Barbara Hutton felajánlott neki ötmillió dollárt, ha feleségül veszi, és neki szüksége van pénzre.
„Ott állt elő az ultimátummal: vagy feleségül megyek hozzá, vagy elveszi Barbarát.
– írta Zsazsa önéletrajzi könyvében - „Szeretem George-ot, hát nem érted?" kiáltottam, s arcul ütöttem. És ő visszaütött. A következő pillanatban arra eszméltem, hogy a padlón ülök, a bal szemem bedagadt, Rubi pedig elment -New Yorkba, Barbarához. Aznap este fekete szemkendőben léptem fel. A sajtót azon­ban nem lehetett becsapni. Tudták, hogy Rubival érkeztem Vegasba, sőt már azt is, hogy továbbment New Yorkba az es­küvőjére. A hírt óriási ribillió követte.

Zsazsa szemkendővel és szerelme esküvői képével

Rubi Barbara Huttonnal esküvőjük után"Újságírók ostromoltak, az üzletek szerte Amerikában fekete szemkendőket árusítottak, s másnap este Marlene táncosnői fekete kendővel a szemükön léptek színpadra. Mindeközben George szünet nélkül telefonált, szerelme újra felizzott, s felajánlotta, visszavonja a válókeresetet. Aztán, mindössze néhány nappal az esküvője után, hívogatni kezdett Porfirio Rubirosa.”

Zsazsa azonban nem tudott dönteni, és ez lett a veszte.
„Időközben pedig George elvált tőlem. 1954 áprilisában mondták ki a bontóítéletet. Végigsírtam a tárgyalást. Hazajött, megcsókoltuk egymást, majd egyenesen ágyba bújtunk. Elválhattunk, de szerelmesek lettünk újra, s azok is maradtunk – halála napjáig.”
A George Sanderssel való házasság nem múlt el nyomtatlanul, a férfi mindig felbukkant Zsazsa életében, annak ellenére hogy a válás után öt évvel George újra megnősült.
Eközben Porfirio Rubirosa visszatért Zsazsához, házassága Barbara Huttonnal 72 napig tartott. Eljegyezték egymást, de végül mégis szakítottak.


Hiába az eljegyzés, a Rubival való kapcsolatnak is szakítás lett a vége


Rubi nem szomorkodott sokáig, 1956-ban elvett egy 19 éves francia lányt, Odile Rodint.

Rubi és Odile


A nemzetközi hírű playboy, Porfirio Rubirosa 10 év múlva, 1965-ben halt meg egy autóbaleset során a Bois de Boulogne-ban. Ferrarijával nekihajtott egy gesztenyefának. Az újságok szerint, ha használja a biztonsági övet, nem történik meg a tragédia.

„Rubi halálát Magdától, húgomtól tudtam meg. Letaglózott a hír. Később elutaztam Párizsba. Egyik barátom mesélte, hogy volt szerelmem a halála előtt az én nevemet suttogta. Egészen addig egy csepp könnyem sem hullott, annyira megbénított a halálhíre. E képtelenség hallatán azonban sírva fakadtam. Sirattam Rubi kedvességét, szenvedélyességét, szerelmünket, négyéves kapcsolatunkat. Képtelenségnek tartottam, amit a barátom talált ki, aki még akkor is Porfirio Rubirosa és Gábor Zsa Zsa romantikus regényének hatása alatt állt. De hatása alatt álltam magam is; bennem élt minden együtt töltött pillanat. Mert lelkem mélyén tudtam, soha senki nem szeretett úgy, mint Rubi.”
Miután Zsazsát már nem fűzte kötelék sem George-hoz, sem Rubihoz, újra elkezdte élvezni az életet, és még jobban belevetette magát karrierje építésébe. Eközben több híres férfi volt az életében, Frank Sinatra, Richard Burton és Sean Connery is.
Zsazsa 1962-ben ismerte meg következő férjét, az üzletember Herbert Hutnert. Két héttel később már az oltár előtt álltak.

Zsazsa és Herbert


A színésznő elmondása szerint Herbert volt a férjei közül az egyetlen, akihez nem szerelemből ment hozzá, hanem barátságból. Zsazsa gyorsan rájött, hogy ez nem fog menni, és szabadult volna a kapcsolatból.
„New Yorkba visszatérve elhatároztam, utódot kerítek magamnak. Nagy vacsorát adtam, amelyre meghívtam Gina Lollobrigidát és Soraya hercegnőt. Felvettem az ékszereimet, s az est közepe táján Ginával és Sorayával bementem az öltözőszobába. Eléjük álltam, s ezt mondtam nekik: „Az összes ékszert, amit rajtam láttok, Herberttől kaptam. El akarok válni tőle. Nem szeretne egyikőtök a felesége lenni?" Ginának felcsillant a szeme, de az est folyamán rájöttem, Herbertet egyáltalán nem érdekli. A vacsora után diszkóba mentünk. Herbert felkérte táncolni Sorayát. Ügy örültem volna, ha beleszeret, hiszen Soraya nagyon szép volt. De tánc közben egy árva szót sem váltottak, így utódkeresési manőverem kudarccal végződött.”
Zsazsa még Herbert feleségeként ismerkedett meg ötödik férjével, Joshua S. Cosden, Jr.-ral, és a válás után rögtön hozzá is ment feleségül.

Az esküvőjükön

„Sosem vágytam problémamentes életre, és amikor feleségül mentem Joshuához, felkészültem a nehézségekre. Az első percől tudtam, hogy rákos. A válóper előtt került kórházba, s eltávolították a fél tüdejét. Az operáció alatt végig mellette voltam. Éreztem, szüksége van rám, én pedig szerettem, s vele akartam lenni.”


Zsazsa és Joshua

Különbözőségük miatt azonban ez a házasság sem sikerült, 6 hónap múlva a házaspár elvált.
Ezután Zsazsa nagy pofont kapott az élettől: nagy szerelme és exférje, George Sanders bejelentette, hogy feleségül veszi nővérét, Magdát.
„1970-ben nagy esküvőt rendeztek, s nekem Elsa Stanofftól szerzett minden tudományomat össze kellett szednem, hogy mosolyogva tudjam végignézni nővérem és egykori férjem házassági ceremóniáját. De sikerült. Még a vacsora előtt is mosolyogtam, amikor meghallottam, hogy Mr. és Mrs. George Sandersként bejelentik őket. Féltékeny voltam, zavart, ijedt, s azt kívántam, bárcsak ne hallgattam volna senkire, inkább ösztöneimet követve újra férjhez mentem volna George-hoz.”

George és Magda házassága azonban nem tartott sokáig, összesen hat hétig éltek együtt. Két év múlva a színész öngyilkos lett, ami Zsazsát nagyon megviselte.
1975-ben sok kaland után azonban megint felbukkant egy férfi a színésznő életében: Jack Ryan, a Barbie baba egyik tervezője.


Eljegyzésüket azonnal felkapta a sajtó, és azon élcelődtek, hogy Jack feleségül kérte saját Barbie babáját. Az esküvőt gyorsan meg is tartották, és Zsazsának nemsokára szembesülni kellett férje bizarr szexuális szokásaival, szvingerklub mániájával. Ráadásul Jack nem volt hajlandó összeköltözni a színésznővel.
„Nem adott túl a házán, ahogy exfeleségén és két szeretőjén sem, akik együtt laktak vele. Néha velem is élt, igaz, de a legkisebb problémára hajlamos volt ezt mondani: „Rendben, megyek a szeretőimhez." Egyszerűen nem tudtam megbirkózni sem Jackkel, sem Lindával, sem a két szeretővel. S mindennek tetejébe Jack bizarr menazsériájába beletartozott még tizenkét UCLA-diák, akiket „Ryan fiúknak" nevezett. A feketére festett, fekete állatbőrökkel dekorált kínzókamráról nem is beszélve. Mindent egyebevetve, Jack szexuális életétől elsápadt volna még a legedzettebb Penthouse olvasó is - én pedig semmilyen mértékben nem kértem belőle.”

Házasságuk hét hónapig tartott, és barátságba váltak el. Zsazsa válóperével a sztárügyvéd Michael O’Harát bízta meg.


A következő férj: Michael O’Hara

„Abban a pillanatban, amikor megláttam, lenyűgözött: hat láb négy hüvelyk magas, zöld szemű, barna bőrű, jóképű, szexis - maga a megtestesült férfiasság. Meghívtam ebédre. Majd összeházasodtunk. Ott Las Vegasban. Ugyanabban a templomban, ahol - hét hónappal korábban - feleségül mentem Jack Ryanhez. Ahogy piruló menyasszonyként reményteljesen, bizakodva besétáltam a kápolnába, a lelkész összehúzta, a szemét, mintha csak azt mondta volna: „Nemrég láttalak itt.” Lassan Kékszakállnak kezdtem magam érezni.”
Házasságuk öt évig tartott, és Michael O’Hara Zsazsa egyetlen exférje, akivel nem maradt barátságban.
A színésznő épphogy kilépett házasságából, amikor megismerte Felipe de Albát, akivel egyszer csak egy hajón találta magát, méghozzá a saját esküvőjén.

Felipe de Albával

„Egyik dolog jött a másik után, s még mielőtt észbe kaptam volna, máris lazacrózsaszín, bársony, földig érő Oscar de La Renta ruha volt rajtam, a huszonnégy tagú zenekar romantikus dalokat játszott, én pedig feleségül mentem Felipe de Albához. Pillanatnyi őrültség volt az egész, s ezt mindenki tudta. Később, amikor felhívtam egy barátomat, s elmondtam neki, hogy a házasság csak egy napig tartott, cinikusan felnevetett, s ezt felelte:„Én annyi időt sem adtam neki." Ahogy - a jelek szerint – Éva nővérem férje, Frank sem. A tengerjog szerint ugyanis a házasulandókat összeesketheti a kapitány is, de a házasság csak akkor törvényes, ha a szertartásra legalább 12,3 mérföldnyire a parttól kerül sor. Azon a napon meglehetősen háborgott a tenger - kötelekbe, székekbe, korlátba kellett kapaszkodnunk, és a Dom Perignon kiloccsant a pezsgőspoharakból. Ezért csak nyolc mérföldnyire távolodtunk el a kikötőtől, amikor Frank - pontosan tudva, hogy a házasság így érvénytelen lesz - megkérte a kapitányt, hogy ott helyben adjon össze bennünket. Frank a sógorom, nem a fivérem, mégis látta meggondolatlanságomat, s gondoskodott arról, hogy a könnyelmű lépés ne lehessen megmásíthatatlan. Összefoglalva: házasságom Felipe de Albával egyáltalában nem volt törvényes. S ennek nem pusztán a mérföldhatár volt az oka, hanem a válásom is. Még nem kaptuk meg a hivatalos bontóvégzést, így a törvény még Michael O'Hara feleségének tekintett.”
Zsazsa az Alba hercegével megtörtént őrültséget követően ismerkedett meg a nála 27 évvel fiatalabb Frédéric von Anhalt herceggel. Frederic rögtön el akarta venni a színésznőt, és heves udvarlásba kezdett.

Zsazsa és Frederic


„Mama mindig azt mondja, a nőnek egy bizonyos kor után csak nála fiatalabb férfihoz szabad feleségül mennie, különben egy öregember ápolásával fogja végezni. Valóban van köztünk korkülönbség, de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudom. Vannak írástudatlan emberek. Én kortudatlan vagyok. Ami engem illet, számomra a kor nem létezik. Ismerek huszonegy éves, s nálam öregebb lányokat. Azt hiszem, nem az idő öregíti az embert. Az emberek öregítik saját magukat. Nekem egyszerűen eszembe se jut a kor. Ha megtetszik egy elbűvölő férfi, tőlem akár száz éves is lehet. És ha én leszek száz, senki nem fogja észrevenni. Én sem. Elfelejtettem a koromat. Számomra nem ügy, és nem az a házasságunkban sem.”

Azonban az udvarlás alatt Zsazsát nagy sokk érte. Frederic néhány hónapra hazautazott, hogy hagyatéki ügyeit intézze.
„Amikor visszatért, bevallotta, hogy távolléte hat hónapjában viszonya volt a tizenhét eves Molnár Csilla Andreával, Magyarország szépségkirálynőjével; hogy Andrea nem beszélt németül, ő egy szót se tudott magyarul; hogy nem volt szerelmes belé, és sokszor megmondta neki, engem akar feleségül venni. De a nagyja még csak ezután jött: Andrea öngyilkos lett. „Ebből nagy botrány lesz - kesergett Frederick. - Ezzel lesznek tele az újságok. Az én fotóm díszeleg majd a címlapokon mint a gazemberség megtestesítője." Bántotta Andrea halála, de nem érezte magát bűnösnek, mert sosem ígért neki házasságot. Választhattam: elhagyom vagy kitartok mellette. Mindig fontosnak tartottam a hűséget, s tudtam, legfőbb ideje, hogy újra megállapodjak, mert sosem fogok találni Frederickhez hasonló férfit. Ezért úgy döntöttem, fátylat borítok a múltra, s feleségül megyek hozzá. Gyönyörű szertartás közepette 1986. augusztus 14-én házasodtunk össze Bel Air-i házamban.


Esküvőjükön


Addig titkon mindig George-ot tekintettem egyetlen és igazi férjemnek. Ez azonban Frederick-kel megváltozott. Vele örök életre szóló házasságot kötöttem. S azt hiszem, ez már így is marad, mert csetepatéink ellenére jó társai vagyunk egymásnak.”
Anhalt herceggel kötött házassága óta a színésznő hivatalos megszólítása, Anhalt és Szászország hercegnője (Princess Von Anhalt and Duchess of Saxony). Az elmúlt években azonban több történész vitatja ennek a címnek a hitelességét.

A herceg és a színésznő az évek során három férfit adoptált. 2006 áprilisában az 1969-ben született Marcus Eberhardtot, akinek az örökbe fogadás után Marcus Eberhard Edward Prinz von Anhalt lett a neve. Később még Oliver Bendiget (*1967) és a sebész Michael Killert (*1967) adoptálták, akiknek Prinz Oliver Leopold von Sachsen-Anhalt és Prinz Michael Maximilian von Anhalt lett a nemesi neve. Mindhárom férfi több millió amerikai dollárt fizetett az adoptálásért, cserébe megkapták a hercegi címet.
1989. június 14-én Gábor Zsazsát azzal vádolták meg, hogy arcon ütött egy Beverly Hills-i rendőrt, Paul Kramert, amikor az megállította őt egy közlekedési szabálysértés után. A nagy sajtóvisszhangot kapott tárgyalás során bűnösnek találták és 3 napi börtönbüntetésre, valamint 13 000 dollár bírságra ítélték.

Gábor Zsazsa vallomásában elmondta, hogy a reakcióját a rendőr viselkedése provokálta ki, aki durván bánt vele és obszcén szavakkal inzultálta őt. Ennek apropójából szerepelt a Csupasz pisztoly c. vígjátékban is, ahol önmagát alakította.
Legutolsó szerepét 1993-ban, 76 évesen a Beverly Hill-dili (The Beverly Hillbillies) című amerikai vígjátékban játszotta, melyben többek között Rob Schneider és Dolly Parton is szerepet kapott.

Zsazsa csillaga a Hírességek Sétányán Los Angelesben

A színésznő egy darabig nyugalomban élt férjével, azonban ezután már csak rossz hírek keringtek róla. 2002. november 27-én utasként részese volt egy autóbalesetnek, melynek következtében az akkor 85 éves színésznő kómába esett. A kórházat csak 2003 januárjában hagyhatta el, azóta folyamatos ellátásban részesül. A baleset után kártérítési pert indított, melyet megnyert és 2 millió dollárt kapott.

A következő évben Zsazsa sikertelen öngyilkosságot hajtott végre jelentős mennyiségű altatóval, azonban férje még időben rátalált. A 87 éves művésznőt azonnal kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A Bild című német lapnak a herceg akkor azt nyilatkozta, sejtette, hogy felesége öngyilkosságot kísérelhet meg, de remélte, hogy ez mégsem következik be. 2005-ben aztán Zsazsa agyvérzésen esett át.
A színésznő lányával, Francescával sem találta a közös hangot: férjével együtt 2005-ben azzal vádolta meg, hogy Zsazsa aláírásának a meghamisításával kölcsönt vett fel annak 14 millió dollárra becsült Bel Air-i házára és ezen a módon 2 millió dollárt lopott el tőle.
Frederic von Anhalt herceg, a férj szerint Francesca Hilton attól félt, hogy nem kap majd elég pénzt, ha filmsztár anyja meghalna. Az alperes viszont a The Washington Post szerint úgy vélte, hogy a férj addig manipulálta a 88 éves Gábor Zsazsát, amíg belevette a végrendeletébe, s ezért anyja engedélyével vette fel a pénzt, hogy így védje meg magát von Anhalt mohóságától.

Zsazsa Francescával

Két év múlva Frederic újabb botrányba került. 2007-ben a híres Playmate-modell Anna Nicole Smith halálakor a herceg nemcsak azt állította, hogy egy évtizedig tartó viszonya volt a botrányos életű playmate-tel, hanem azt is, hogy a szőkeség 5 hónapos árván maradt kislányának édesapja. (Mint utóbb kiderült, ez nem így igaz.) Aztán pedig fejébe vette, hogy ő lesz Kalifornia kormányzója.
2009-ben Frederic herceg a National Enqirer című magazinnak elárulta, több mint egymilliárd forintot vesztettek a gazdasági válság, illetve a sztárbróker bukásán, aki Steven Spielberg és Kevin Bacon befektetését sem tudta visszaadni.
"Borzalmasan érzem magam, hiszen én beszéltem rá Zsazsát, hogy bízzuk a pénzünket Bernie Madoffra. Azt akartam, hogy Zsazsának már sose legyenek anyagi gondjai. Elkeserítő, hogy miattam került ilyen helyzetbe. Már árulom a Rolls-Royce-omat, de a birtokunkban lévő műalkotásokat, és Zsazsa ékszereit is el kell adnunk. Elképzelhető, hogy a házunktól is meg kell válnunk" - kesergett a filmdíva férje.

Az 93 éves színésznőt 2010. július 17-én kórházba szállították, miután Bel Air-i otthonában televízió nézés közben kiesett az ágyából, aminek következtében több csontja is eltört. Zsazsáról egészségügyi problémáiról azóta is gyakran írnak az újságok, azonban a színésznő még mindig harcol az életéért.

Zsazsa önéletrajzi könyvét így fejezte be:

"Amikor visszagondolok a múltra, eltűnődöm, hogyan történhetett ez az egész. Hogyan lettem az, aki. Hogyan sikerült megélnem oly sok életet. Hogyan tudtam szeretni annyi férfit, s hogyan tudtak oly sokan viszontszeretni. Hogy tudtam átélni annyi kalandot, s mégis - mindennek ellenére - megmaradni önmagamnak, Zsa Zsának. Egykor, tizenkét éves koromban, egykor, azokban a napokban, melyek sosem térnek vissza, valóban kislány voltam, aki megcsókolta a szenesembert, s akinek ezt mondta az édesanyja: „Ez a lány rossz véget ér." Ha visszagondolok az életemre, remélem - s bízom benne -, sikerült megcáfolnom Mamát. Lelkem mélyén hiszem, hogy igen. Nem azért, mert filmsztár s hercegné lettem, hanem mert megpróbáltam szeretetben leélni az életemet."