2. rész: Az aranyifjú


Bár John a színészet felé kacsinthatott, ennek ellenére 1986 őszén boldoggá tette az anyját azzal, hogy elkezdte a New York Egyetem jogi karát. Jackie, aki mindkét gyermekét elindította a jogi karrier megbecsült útján, úgy érezte, hogy tökéletesen betartotta Johnnak tett néma ígéretét. Fia végre a jó úton halad. Megakadályozta, hogy filmes karrierbe kezdjen, és a jog irányába terelte, amit a Kennedy-örökös ímmel-ámmal gyakorolt. Az egyszer biztos, hogy John inkább közepes tanuló volt, mielőtt leküzdötte volna a New Yorki-i jogi karon az akadályokat, és ügyvéd lett belőle. „Világos, hogy nem vagyok egy született jogász" vallotta be John őszintén.


JFK Jr. diplomaosztója

John és anyja nehéz és megalázó időszakot éltek át, amikor Johnt két alkalommal is megbuktatták New York állam jogi szakvizsgáján. John a vizsga után rá várakozó újságíróknak a következő nyilatkozatot adta: „Természetesen rettentően csalódott vagyok. De tudják, ha Isten is úgy akarja, még egyszer megpróbálom júliusban, és sikerülni fog. Ha nem, akkor nekifutok újból, még 95 éves koromban is. Nyilvánvaló, hogy nem vagyok jogász zseni." Johnt környezete kitartóan támogatta. „Nem ritka, hogy a diákok egyszer vagy kétszer megbuknak a vizsgán. John a New York Egyetem jogi karán végezte tanulmányait, egy olyan állami jogi karon, ami nem csak egyik vagy másik állam által elfogadott jogi diplomát ad, mint más iskolák. John nagyon intelligens, céltudatos volt, és jó ügyvéd" - mondta Michael Cherkasky, John főnöke.


Johnt a People magazin is tanulásra bíztatta 1990 májusában


Nyilvánvaló, hogy John kizárólag anyja unszolása miatt végezte el a New York-i egyetemet, és aztán Manhattan egy ügyvédi irodákkal teli negyedében dolgozott. Az ügyészhelyettesi munka tetszett neki, de nem annyira, hogy ebben a szakmában képzelje el a jövőjét.
A 28 éves John más téren azonban sikereket könyvelhetett el. 1988-ban a People magazin női olvasói „a világ legszexisebb férfijának" választották. De nemcsak a nők szerették John-t, róla is köztudott volt, hogy nagyon kedvelte a szebbik nemet.

A People magazin 1988-ban JFK Jr-t a világ legszexisebb férfijának választotta

Hozzá kell tenni azt is, hogy a nők iránti határtalan vonzalmát volt kitől örökölnie. Nagyapja, Joe, és apja, is mindketten nagy nőcsábászok voltak. „Tudom, hogy nem hangzik jól egy anya szájából, de igazan sajnálom, hogy a fiam ilyen szép férfi. A nők hevernek a lábai előtt, és ő sosem képes nemet mondani nekik." – mesélte Jackie, aki nem örült, hogy fia szexszimbólumnak lett kikiáltva.


John rendkívül atlétikus alkat volt, egész életében hódolt nagy szenvedélyének, a sportnak


John barátai állandó heccelésének volt kitéve emiatt. Őt magát hidegen hagyta a dolog, elviccelte, amikor ez szóba került. Inkább az zavarta, hogy különleges képességeket várnak el tőle, miközben ő csak „hétköznapi, normális, szimpatikus" ember szeretett volna lenni. A sajtó által kialakított képpel ellentétben John nagyon egyszerű ember volt, talán túlságosan is kedves, s nem törekedett sem arra, hogy felkeltse az emberek kíváncsiságát, sem arra, hogy bálványozzák.


John híresen nagy sportertember volt, gyakran lehetett látni a Central Parkban kocogni, vagy öltönyben biciklizni New York utcáin, sietve az Ügyészi Hivatalba dolgozni


1988-ban ötéves viharos kapcsolata Christina Haaggal véget érni látszott.


John és Christina

Christina 2011-ben jelentette meg könyvét, amelyben leírta a Johnnal való szerelmi történetét, próbálkozásaikat a tantrikus szexszel és a marihuánával.



John  Don Juan-i kalandjainak listáját Madonnával való botrányos kapcsolata koronázta meg. Először 1985-ben találkoznak egy kiállítás megnyitóján, futólag. Madonna, generációja leghíresebb és több szempontból is lenyűgöző énekesnő csak később vetette ki a hálóját a Kennedy-örökösre, miután szakított a színész Sean Penn-nel.


Johnról és Madonnáról csak jóval később, 1997-ben készült egy közös fotó, amikor mindketten megtekintették a Mike Tyson és Evander Holyfield közötti boxmérkőzést Las Vegasban


Jackie-t sokkolták a történtek, hiszen fia viszonya a nyolcvanas évek pop-ikonjával túlságosan is emlékeztette a Kennedyk kellemetlen hajlamára az iránt, hogy botrányos szerelmi kapcsolatokat folytassanak.
Úgy döntöttek, hogy ameddig csak lehet, titokban tartják viszonyukat. Mivel azonban rendszeresen ugyanabba az edzőterembe jártak, és együtt futottak a Central Parkban, nem okozott nagy gondot kikövetkeztetni a köztük lévő kapcsolat természetét. Madonna hamarosan belehabarodott a fiatalemberbe. Egy alkalommal egyik barátnője társaságában ebédelt, és ifjabb John Kennedy egész oldalas fotóját mutatja neki, amit egy magazinból vágott ki. „Láttál már valaha szebbet? Nézd meg ezt az arcot! Nézd meg a haját! Tisztában vagy vele, hogy John milyen szép tud lenni? Hihetetlen. Tökéletes férfi. És nézd csak meg a testét! Ki mondhatja még el magáról, hogy ilyen teste van? Ő nem is férfi, hanem egy isten!" - mondta sóhajtva Madonna, majd látva, hogy barátnője egyetért vele, hozzátette: „Végre egy tiszteletremétó férfival járok, olyasvalakivel, akit imádnak az emberek, és akire büszke lehetek."

John a People magazinban 1988-ban megjelent lesifotókon


John számára, akit a hírnév képes volt lenyűgözni, az a gondolat, hogy Madonnával, generációja legizgatóbb popikonjával jár, teljesen megbolondította, ami pedig az énekesnőt illeti, ő a válásról és jövendő házasságáról álmodozott, ami bevezethetné a híres családba. Ennek azonban volt egy leküzdhetetlen akadálya: John anyja.
Jackie végül tudomást szerzett a kapcsolatról a titkosszolgálat révén. Reakciója nem váratott sokat magára. John egyik barátja szerint annyira kikészül a hír hallatán, hogy dührohamot kapott. Azt kérte fiától, hogy többé ne találkozzon Madonnával. Azt mondja, hogy Madonna csak arra akarja használni a Kennedy-nevet, hogy hírverést kavarjon maga körül, hogy igazából csak egy közönséges karrierista, egy ribanc, sőt annál is rosszabb, férjezett ribanc.
John nem hagyta magát, így Madonnának sikerült elválasztania egymástól anyát és fiát – legalábbis egy időre. De egy idő múltán a kapcsolat kifáradni látszott. A szakításra azért került sor, mert John azt hitte, hogy Madonna valakinek magánügyeiről beszélt, és a bizalmas gyorsan kiteregette a dolgot a sajtónak. Amikor Madonna felháborodva visszautasította a vádat, John nem hitt neki. „Végleg elmérgesedett köztük a viszony" – mesélte Madona egy barátnőjének.
Nem kellett sok idő, és Johnnak újra megakadt a szeme egy nőn. A Roxanne premierjén találkozott először a színésznő Daryl Hannah-val. A szép, szőke színésznő és John legközelebb azon a fogadáson találkoztak, amit Jackie adott testvére, Lee és Herbert Ross rendező esküvője alkalmából. Mivel Daryl éppen akkor az Acélmagnóliák-at forgatta a rendezővel, ő is meghívást kapott Jackie szentélyébe. Bár a hollywoodi szirén csak színésznő, azért mégis a milliárdos tőkés, Jerry Wexler mostohalánya.


John nagynénje, Lee esküvőjén - ahol állítólag közelebb került Daryl Hannah-hoz

Daryl akkoriban Jackson Browne rockzenésszel él együtt.


Daryl és Jackson Browne


A John és közte lévő kapcsolat csak 1990 nyarán kezd komolyra fordulni. Két éven keresztül találkozgatnak egymással, miközben a nyilvánosság előtt tagadták, hogy lenne köztük valami. Miközben Daryl a rocksztár és az elnök fia között ingadozott, az ifjú Kennedy sem tétlenkedett, feltűnő érdeklődést mutatott egy-két felkapott manöken iránt.


John 1992-ben Lisa Shields producer asszisztenssel járt egy rövid ideig

1992 elejétől rendszeresen látogatta Julie Bakert, egy 27 éves szépséget.. A lány lassan elfoglalta az első helyet Amerika legnépszerűbb agglegényének szívében. Miután Jackie áldásai adta fia választására, John egy gyönyörű zafírköves gyűrűt vasárolt Julie- nek, amit két gyémánt fog közre, és egy Shriveréknél rendezeti esküvőn bemutatta a Kennedy klánnak.

Julie Baker

John viszont, aki kétségkívül nem volt a hűség megtestesítője, viszonyt kezdeményezett  Sarah Jessica Parkerrel, a Szex és New York későbbi sztárjával.

A The Insider szerint Sarah Jessica Parker Johnért hagyta el a színész Robert Downey Jr.-t

A színésznő csak szuperlatívuszokban nyilatkozott róla: „Csodálatos a teste" - állította, majd hozzátette, képtelen volt elviselni, hogy háttérbe szorult a férfi mellett. „Igazságtalan, hogy Ilyen szép vagy! Egyszerűen nem morális. Micsoda igazságtalanság egy növel szemben, hogy melletted kell pózolnia!" - mondta Johnnak viccelődve.
1992 februárjában Daryl Hannah újból megjelent a színen, New Yorkban a Semmit a szemnek promóciójában vett részt. Fél év múlva a színésznő közölte barátjával, Jackson Browne-nal, hogy ifjabb John miatt elhagyja. A feldühödött rocker olyan erőszakosan bántalmazta, hogy kórházba kell szállítani. John a betegágyához sietett, visszavitte New Yorkba, és felépülése alatt mindvégig mellette marad. A szép Daryl az utolsó szerelem John életében, akivel Jackie még találkozhatott. John beköltözött nő Manhattan nyugati részén található lakásába, és a pár egészen 1994-ig elválaszthatatlan volt egymástól.


John és Daryl

A két szerelmes kapcsolata azonban leginkább viharos tengerhez volt hasonlítható. Egy veszekedést követően Daryl újból visszatért vőlegényéhez, így Jackie sem idegeskedett többet. Azt gondolta, kapcsolatuk Johnnal végleg megromlott. John minden holmiját elvitte Daryl New York-i lakásából, és hamarosan egy újabb szépség díszelgett az oldalán. A két fiatal azonban képtelen volt elfelejteni egymást, és végül kibékültek. A pletykalapok már a közelgő esküvőről cikkeztek. Amikor az esküvő pontos időpontjáról faggatták az agglegényt, azt válaszolta: „Jelenleg Daryl a legfontosabb személy az életemben. Azonban semmit sem szeretnék elsietni. Mindennek megvan a maga ideje."


A páros a People magazin címlapján 1993 augusztusában


John és Daryl Ted Kennedy Jr. 1993-as esküvőjén Rhode Island-en

1993 novemberében Jackie-nél rákot diagnosztizáltak, rosszindulatú nyirokcsomó-daganatot. Furcsa módon ekkor az ex-first lady belegyezezett, hogy fogadja fia barátnőjét, és elbeszélgetett Daryllel. Fél év múlva kómába esett, és John, Caroline Kennedy-Schlossberg, és utolsó társa, a milliárdos gyémántkereskedő Maurice Tempelsman jelenlétében meghal.
John másnap reggel kiment a házból, ahol felnőtt, hogy az ott várakozó újságírók és fotósok hada előtt bejelentse a hírt.

„Tegnap este negyed tizenegykor édesanyám elhunyt" - mondta John a riportereknek. "Utolsó óráit barátai, családja, könyvei, vagyis olyan emberektől és tárgyaktól körülvéve töltötte, amelyeket szeretett. Úgy halt meg, ahogy szerette volna, amiért hálásak vagyunk, s most már Isten kezében van."

A halálhír bejelentése után Manhattanen és egész Amerikán érzelmi hullám söpört végig. A közintézményekre és az amerikai nagykövetségekre világszerte kitűzték a fekete zászlót.


John és Caroline pár nappal édesanyjuk halála után

Anyja halála letaglózta Johnt, de folytatta tovább az életét.  Komolyabbra fűzte kapcsolatát Daryl Hannah-val, és bemutatta a csinos színésznőt az egész családjának.


John és Daryl 1994 júniusában a Knicks kosárlabdamérkőzésén a Madison Square Gardenben

Állítólag kétszer is kitűzték az esküvő időpontját, de végül mindkettőt lemondták. Daryl látta barátja folyamatos habozását, és ez feszültségeket keltett köztük. Ráadásul hirtelen egy újabb nő bukkan fel John életében: Carolyn Bessette. A huszonhét éves, korábban a modellkedéssel is próbálkozó Carolyn Clavin Kleinnél dolgozott, mint a sztárok öltöztetésért és közönségkapcsolatokkal megbízott felelős. John egy nap betér Calvin Kleinhez, hogy megfelelő öltönyt válasszon, majd három öltönnyel és -és bár a lány kapcsolatban  élt a modell Michael Berginnel- Carolyn telefonszámával távozott.

Carolyn Kate Moss topmodellel

A szemfüles fotósok nemsokára készítettek is róla és Johnról egy fotót, amint a Central Parkban üldögélnek meghitten, szorosan egymás mellett egy padon. A párról készült fotó azon nyomban megjelent az újságokban, kiváltva ezzel Daryl dühét, aki kénytelen volt szembenézni a ténnyel, hogy Johnnal folytatott ötéves viszonyának vége szakadt. A nyár végén elhagyta New Yorkot, Los Angelesbe utazott, és újból szerelmi kapcsolatba kezdett Jackson Browne-nal.

Az első közös kép Johnról és Carolynról


John Johnnak pedig új, arisztokrata kinézetű barátnőjével az oldalán és egy magazin tervével a kezében nem volt túl sok ideje gondolkodni a történteken.


Az újdonsült pár

John és Carolyn 1996-ban

1995-ben ifjabb John Fitzgerald Kennedy politikai havilapot indított George néven.


John a magazin bemutatóján


A George magazin első számának címlapja

Három hónap intenzív tanulás után John kezébe vette a magazin körüli ügyeket. Ő maga választotta ki a címlap-terveket, és mint minden újságíró, vadászatra indult, hogy alanyokat keressen exkluzív interjúi számára. Többek között Warren Beattyvel, a Dalai Lámával és Myke Tysonnal készített interjút, nem beszélve a nagy fogásról: Fidel Castróról, akivel egy vacsora-interjút sikerül összehoznia.
Eközben Carolyn barátja, Michael Bergin, akit a lány már elhagyni készült, nem gyanakodott semmire.


Carolyn és Michael Bergin

Egyre közelebb került a Kennedy-örököshöz, de nem szakított Michaellel, mivel rájött, hogy gyereket vár tőle (a gyermeket később elvetette). A pár viszont visszafordíthatatlanul eltávolodott egymástól. „Még nagy volt közöttünk a szenvedély és a fizikai vonzalom, de a szerelem kezdett eltűnni, lassan elpárolgott a kapcsolatunkból" - mondta Michael Bergin. Végül aztán szakítottak.
John és Carolyn kapcsolata elől elördült minden akadály.

Boldogan

A kapcsolatuk azonban nem volt problémamentes. 1996 márciusában a  paparazzik lefotózták a párt egy komoly vita közben. A fotó mindenhol megjelent. A pletykák szerint Carolyn levette a kezéről gyűrűjét, és földre dobta.

A köztük lévő feszültség előző év végén kezdett kialakulni, amikor John megkérte Carolyn kezét.  Carolyn viszont habozott. Kennedy, elege lévén a várakozásból, állítólag egy titkárnő oldalán vigasztalódott, majd egy hétvége erejéig Sharon Stone karjaiban.
Nemsokára mégis szárnyra kap a pletyka, hogy Carolyn elfogadta John házassági ajánlatát.
„John megőrült érte - emlékszik vissza Diane de Fürstenberg divattervező. - Carolyn habozott a házassággal kapcsolatban, John volt az, aki mindenáron el akarta venni feleségül. A csillagokat is hajlandó lett volna lehozni neki, csak hogy hozzámenjen."


A páros boldogan a Central parkban

1996. szeptember 21-én a Georigia-i Cimberland szigetén egy kis kápolnában John John Kennedy és a szerencsés Carolyn kimondták a boldogító igent.


John és Carolyn esküvőjükön

A mézeshetek után a New Yorkba való visszatérés nem volt egyszerű. John, aki azelőtt nagy nőcsábász volt, arra számít, hogy Carolyn oldalán végre megtalálja a nyugalmat. Azonban gyorsan rájött, hogy a felszín mögött Carolyn egyáltalán nem harmonikus személyiség. „Carolyn nem volt felkészülve rá, hogy emberek ezrei figyelik egyfolytában, és a sajtó mindenhová követi. Nem számított rá, hogy ilyen nagy árat kell fizetnie azért, hogy hozzámegy John Fitzgerald Kennedyhez. Ez teljesen kikészítette - mesélte John Perry Barlow, a pár egyik legközelebbi barátja. - Carolyn gyakran már attól is rettegett, hogy ki kell mennie a lakásból, John pedig mindent megtett azért, hogy megóvja."

Eleinte Carolyn humorral kezelte a paparazzik állandó jelenlétét. „Később azonban egyre inkább bizarrá vált a szituáció” - vallotta be. „Rájöttem, hogy sok fotós nem kedvel engem. Arra vártak, hogy hibát kövessek el, vagy bármi olyasmit tegyek, amit felhasználhatnak ellenem. Egy nap, amikor kiléptem a ház kapuján, megbotlottam és elestem. Fotósok egész hada vett körül, de senki sem segíti felállni, mindenki csak a gépét csattogtatta."


Carolyn állandó harcban állt a fotósokkal


Ilyenkor John különlegesen figyelmes volt vele. Sokkal mélyebb érzésű volt, mint az emberek gondolták. Ennek ellenére Carolyn -aki felmondott korábbi munkahelyén- nem találta a helyét.


Mindezek ellenére a dolgok hamar rosszra fordulnak. Éppen csak pár hete voltak házasok, a pár inkább megfáradtnak látszott, a gyönyörű Carolynnak szomorú lett az arckifejezése. A fiatal asszonyka váratlanul az év végi ünnepekre Európába utazott a húgával, magára hagyva férjét. Úgy tűnt, hogy a házastársak közötti nemek harca igazi küzdelemmé változott.

Valójában a dolog úgy kezdődött, hogy John John meghívta vacsorára ex-barátnőjét, Daryl Hannah színésznőt egy nagy New York-i étterem különtermébe. Normális körülmények között ennek a randevúnak titokban kellett volna maradnia, de a személyzet egyik tagja volt olyan figyelmes, hogy értesítette Kennedy asszonyt arról, hogy férje milyen társaságban tölti az estét. „Amikor hazaértem, jelenetet rendezett - vallotta be egyik barátjának John John. - Hiába magyaráztam, hogy barátként hívtam meg Darylt, hogy üzletről beszéljünk, Carolyn nem akart hinni nekem."


A National Enquier hozta le a sztorit 1997-ben


A fiatalasszony azonban nem elégedett meg pár fenyegető mondattal. Néhány nappal később a fotósok rajtakapják, amint elmegy hazulról. Azon a vasárnap reggelen mosolygós volt, és egy autó felé közeledett. Az autóban egy jóképű férfi ült, s Carolyn, amint meglátta, felé sietett, és mielőtt beszáll volna az autóba, többször megcsókolta - egy szemtanú szerint a száján. A szobán forgó férfi az exe volt, Michael Bergin.
Carolyn és John John között kezdetét vette a háború. Mézesheteik véget értéről a sajtó ugyanolyan lelkesedéssel számolt be, mint a házasságkötésükről. A pár barátai, akik inkább „inkognitóban szeretnek nyilatkozni", pikáns részleteket meséltek az újságíróknak. A pár teljesen hétköznapi problémákon kapott össze. Például azon, hogy Carolyn képtelen ehető ételt főzni. A porig alázott Kennedy asszony ekkor bevetette magát a butikokba, és azt tette amihez a legjobban értett: ruhákat vásárolt. Az ingerült John John pedig közölte vele, hogy nem fogja a végtelenségig finanszírozni a vásárlási őrületét.
1997 tavaszán azonban Amerika fellélegezhetett: John John és felesége között helyreállt a béke. A Szardínia szigetén töltött vakáció során a meggyilkolt elnök fia újból megtalálta a kezdeti boldogságot. Miközben az előző hónapokban a két fiatal szinte egymásra sem nézett, hirtelen megint úgy viselkedtek, mint két szerelmes kamasz.


Ennek ellenére azonban Carolyn többször találkozott volt barátjával, Michael Berginnel, aki Emlékirataiban felidézi őrült viselkedésüket „Annyira szerelmes voltam belé, hogy szinte már fájt - emlékszik vissza Bergin. - Félni kezdtem egy kicsit. Elbizonytalanított az, hogy láttam, amint összeomlik. Mindig eleget tettem a kívánságainak. Amikor arra volt szüksége, hogy kiöntse a lelkét, meghallgattam. Ha velem akarta tölteni az éjszakát, beleegyeztem. Ha egy kísérőre volt szüksége egy estére, én elkísértem. Ha egy koszos kis hotelben akarta tölteni velem az éjszakát, minden józan megfontolást félretéve azonnal beugrottam az autómba, és ott termetten. Ez alkalommal azonban más volt a helyzet. Olyasmit kért tőlem, amint én tudtam és nem is akartam neki megadni: erőt ahhoz, hogy képes legyen elhagyni a férjét."


Carolyn és Michael Bergin


Az első törés a pár kapcsolatában 1997. decemberben következhetett be, ugyanis tizenöt hónapnyi házasság után John John Kennedy úgy döntött, hogy megváltoztatja a végrendeletét, ami arra enged következtetni, hogy részéről bizonyos mértékben meggyengült a kapcsolatuk tartósságába vetett hit. A legfontosabb változtatás az volt, hogy ingóságai és a pár tulajdonában lévő New York-i lakás Carolyn tulajdona lesz, azonban semmit sem kap ifjabb John Fitzgerald Kennedy hatalmas, 16.500.000 dollárt érő vagyonából. Ennek nagy része testvére, Caroline Schlossberg két gyermekére, illetve Jackie Onassis gondnokára, és  Rosemarie Terenzióra száll, hűséges asszisztensére a George magazinnál.
„Carolyn és John kapcsolata olyan törékeny volt, hogy Johnnak rá kellett jönnie, annak ellenére, hogy szereti, házasságuk előbb vagy utóbb zátonyra fut" - állítja a család egy barátja.
Mindkettejük számára egyre nehezebbé vált megőrizni kapcsolatuk harmóniáját a média által felkavart légkörben. Azt állították, hogy John újra kezdte viszonyát Daryl Hannah-val, Carolyn pedig több futó kalandba keveredett, többek között volt barátjával, Michael Berginnel. Egyes újságok arról cikkeztek, hogy Carolyn terhes, és elvetélt, mások pedig arról, hogy a párnak nem lehet gyereke.
Egy este Johnt sürgősen kórházba szállították, hogy összevarrják a kezét, amelyen furcsa módon súlyosan megsérült egy ideg. A George-ban konyhai balesetként magyarázták az esetet, de a pletykalapok a balesetet egy súlyos családi veszekedésnek tulajdonították.


John sérült keze újabb találgatásokra adott okot


John, akinek Jackie megtanította, hogy magánélete problémáit illetően mindig diszkréten viselkedjen, barátai előtt többször beszélt a házasságáról. Akkor még nem  volt róla tudomása, hogy Carolyn válásra specializálódott ügyvédeket keresett fel, és magándetektíveket fogadott, hogy férjét a nap huszonnégy órájában megfigyeljék. Mivel Carolyn meg van győződve róla, hogy férje megcsalja, bizonyítékot szeretett volna szerezni. Valentin napon, amikor egy soho-beli étterembe mentek vacsorázni, az asztalnál hirtelen vitatkozni kezdtek. Ennek eredményeként Carolyn faképnél hagyta  férjét az étteremben, a magánnyomozókkal együtt. Kennedy úgy tett, mintha mi sem történt volna, befejezte az aperitifet, és csatlakozott két barátjához, hogy velük fejezze be az estét. Éjjel 3.45 perckor tért haza lakásába.
A probléma egy része abból fakad, hogy Carolyn idejét a divatvilágból ismert meleg barátaival tölti. Egész éjjel buliztak és kokainoznak, miközben John a lakás másik részében egyedül aludt.


Carolyn egy barátjával


„Carolyn és én egyfolytában veszekszünk – mesélte John egy barátjának. - Már nem állunk olyan közel egymáshoz, mint azelőtt. El tudod képzelni, hogy hónapok óta nem szerelmeskedtünk, és még csak nem is alszunk egy ágyban? Egyik nap jókedvű, másnap pedig mérges, anélkül, hogy tudnám, mi a baja.” „Én csak hallgattam - magyarázza John barátja -, mert láttam, hogy szüksége van rá, hogy kibeszélje magát. Aztán hozzátette: „Néha éjjel ott maradok az ágyánál, és nézem, ahogyan alszik. Csak azt tudom, hogy mindezek ellenére még mindig vele szeretnék lenni...” Azt hiszem, akkoriban már elkezdte mérlegelni a Carolynnal közös életét."


Eleinte John barátai imádták Carolynt, mert rendkívül nőies és vonzó volt. De hamar kezelhetetlenné vált. Carolyn azzal fenyegette Johnt: „Ha elhagysz, azt fogják mondani, hogy olyan vagy, mint az összes többi Kennedy, aki képtelen rá, hogy normális kapcsolatban éljen." Amikor John megpróbálja elvinni egy függőségekre specializálódott orvoshoz, Carolyn feldühödött. Nem volt hajlandó elismerni, hogy problémákkal küszködik. A kokain már az élete részévé vált. „Egy nap, a féltékenységtől feldühödve apró darabokra tépi azokat a szerelmes leveleket, amiket Daryl Hannah írt Johnnak, és amelyeket John elővigyázatlanul egy dobozban őrzött. Még nővérére, Caroline-ra is féltékeny, ami nagyon rosszul esett Johnnak. A két testvér nagyon közeli kapcsolatban maradt egymással... Carolynnak viszont nehezére esik elfogadni ezt a kötődést. Carolyn arra kényszeríti Johnt, hogy válasszon nővére és őközte." – mesélte egy barát.

Egy ritka fotó: Carolyn és Caroline egymás társaságában

„A problémák eredete a drog - meséli John a barátainak -, ami nem csak a házasságunkat teszi tönkre, de előbb vagy utóbb túladagoláshoz vezethet." Úgy tűnt azonban, hogy semmi sem képes megmenteni a házasságot. John, miután 1999. július 14-én átköltözött közös lakásukból a Stanhope Hotelbe, hosszú órákat töltött azzal, hogy barátaival beszélgetett telefonon, akiknél vigaszt keresett. Egyik barátjával folytatott kimerítő és véget nem érő beszélgetés után azt mondta: „Az egész egy nagy csőd. Minden elromlott." A magazin és a házassága is veszélyben voltak.


A Stanhope-ba költözését követő másnapon, 1999. július 15-én John elment a Lennox Hill Hospitalba ortopéd sebészéhez, hogy levegye a gipszet a bal bokájáról. Három héttel korábban egy sárkányrepülő-balesetben eltörte a lábát, azóta mankóval járt, hiszen a bokája még túl gyenge volt ahhoz, hogy kilencvenöt kilós súlyát elviselje.


John törött lábbal

Három hét mankóval való közlekedés után úgy tervezte, hogy egyedül vezetheti a repülőgépét, amivel útnak indul Hyannis Portba, ahol unokatestvére Rory, Bob Kennedy lánya esküvőjét rendezik. Carolyn és nővére, Lauren is vele tartottak.


John és Carolyn egy korábban a reptéren

21.45-kor egy olyan jelenség következtében, amit a repülőgép-pilóták a „halál örvényének" neveznek, ifjabb John Fitzgerald Kennedy gépe közel száz kilométeres sebességgel az Atlanti-óceánba csapódott. A három fiatal testét csak a következő szerdán, hosszas kutatás után találják meg. A becsapódás során John Johnra rászakadt az egész szélvédő. Így vesztette tragikusan életét az amerikaiak kis hercege.